Доступ до публічної інформації

  Державною податковою інспекцією в Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві значна увага приділяється забезпеченню доступу до публічної інформації. Правові засади доступу до публічної інформації визначені Законом України від 13.01.2011 №2939-VI «Про доступ до публічної інформації».

 Відповідно до цього Закону публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

 Згідно із статтею 19 Закону запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні. Звертаємо Вашу увагу, що у запиті має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.

Related Post

 За січень 2014 року до ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві надійшло 3 запита щодо надання публічної інформації.

 Всі запити були розглянуті у термін не більше 5 робочих днів від дня їх надходження та з дотриманням вимог статті 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

 Для отримання публічної інформації запитувачу необхідно подати відповідний запит на інформацію, який може бути індивідуальним або колективним, а також може подаватись в усній, письмовій чи іншій формі (поштою за адресою 04080), факсом або телефоном (462 47 57), електронною поштою (podil11@ukr.net ), або особисто до спеціалістів підрозділу забезпечення доступу до публічної інформації та організації розгляду звернень громадян за адресою м. Київ, вул. Турівська , 12, кім. 103.

  За матеріалами: ДПІ У Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Leave a Comment