fbpx
Економіка

Доступ до публічної інформації

  Державною податковою інспекцією в Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві значна увага приділяється забезпеченню доступу до публічної інформації. Правові засади доступу до публічної інформації визначені Законом України від 13.01.2011 №2939-VI «Про доступ до публічної інформації».

 Відповідно до цього Закону публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

 Згідно із статтею 19 Закону запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні. Звертаємо Вашу увагу, що у запиті має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.

 За січень 2014 року до ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві надійшло 3 запита щодо надання публічної інформації.

 Всі запити були розглянуті у термін не більше 5 робочих днів від дня їх надходження та з дотриманням вимог статті 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

 Для отримання публічної інформації запитувачу необхідно подати відповідний запит на інформацію, який може бути індивідуальним або колективним, а також може подаватись в усній, письмовій чи іншій формі (поштою за адресою 04080), факсом або телефоном (462 47 57), електронною поштою (podil11@ukr.net ), або особисто до спеціалістів підрозділу забезпечення доступу до публічної інформації та організації розгляду звернень громадян за адресою м. Київ, вул. Турівська , 12, кім. 103.

  За матеріалами: ДПІ У Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: