fbpx
Політика

ЗМІ: Південна Корея упустила на Олімпіаді в Сочі “дипломатичний шанс”

Південнокорейські ЗМІ розкритикували свій уряд за те, що ті упустили на Олімпіаді в Сочі "хороший шанс створити особливі відносини з Росією". Корейські журналісти нагадали, що Китай і Японія відправили на церемонію відкриття ігор своїх лідерів, у той час як Корея обмежилася лише міністром.

 "Ми упустили шанс завоювати прихильність російської душі, сконцентрувавшись лише на придуманих нами ж "правилах" і "традиціях". Варто було б пам’ятати, що саме наша країна прийматиме олімпійський прапор у Сочі", – написали в південнокорейських ЗМІ.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Ряд впливових політиків вважають, що "Японія і Китай не шкодують сил, щоб залучити на свою сторону Росію, а ми лише пасивні спостерігачі цієї "битви за Москву". Ми багато говоримо про необхідність залучення Росії, але мало робимо".

 Корейські журналісти відзначають, що сусідні держави не поскупилися на рівень своїх представництв та щосили використовують наданий церемонією відкриття Олімпіади шанс. Так, Володимир Путін вже зустрівся або найближчим часом зустрінеться з лідерами сусідніх країн. Пекін посилено використовує зміцнення дружби з Москвою для реалізації своїх планів щодо посилення впливу в Східній Азії, Токіо також має намір налагодити відносини з Росією, щоб зміцнити свій вплив у регіоні.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 "Дуже шкода, що нашій політиці досі не вистачає креативності і здатності широко мислити", – йдеться в статті видання "Чуна  Ільбо".

Читайте також: