Вадим Карасьов не виключає, що зникнення Булатова було спланованою акцією

Зникнення Д. Булатова могло бути сплановано організаторами протестів – експерт.

   Небажання активіста Автомайдану Дмитра Булатова співпрацювати зі слідством і поява нових фактів, які ставлять під сумнів факт його викрадення, породжують в цій ситуації більше питань, ніж відповідей, вважає керівник Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, повідомляє УНН.

 За словами експерта, факт оплати Д.Булатовим 24 січня можливості скачування музики з сервісу ITunes є лише однією з багатьох нестиковок, які змушують сумніватися в тому, чи дійсно активіст був викрадений.

 "Я думаю, що має бути проведене детальне розслідування правоохоронцями, криміналістами. Воно повинно розставити всі крапки над "і" та дати об’єктивну відповідь: чи справді Булатова викрали і катували, як він стверджує, чи це була спланована акція самих активістів", – сказав Карасьов.

 Він додав, що небажання Д.Булатова співпрацювати зі слідством породжує різного роду домисли і спекуляції, тому самі активісти протестного руху повинні бути зацікавлені в об’єктивному і детальному розслідуванні факту зникнення Дмитра у період з 22 по 30 січня.

Related Post

 Тому, як вважає експерт, саме організатори протестних акцій найбільше зацікавлені у встановленні істини у цій справі, яка породила безліч спекуляцій. "Ця історія каламутна і неприємна. Якщо його дійсно викрали і катували – це жах. Але якщо це якась спецоперація, а викрадення та катування були просто інсценовані – це теж не менший жах, тому що це свідчить про те, що організатори протестів намагаються спекулювати на громадському не сприйнятті насильства. Це може привести до дискредитації самого протесту", – сказав політолог.

 На думку Карасьова, детальне розслідування зникнення активіста Автомайдану має дати однозначну відповідь на питання, чи був він дійсно викрадений. "Результати розслідування повинні бути однозначними, щоб ні у кого не виникло сумнівів", – сказав політолог.

 Нагадаємо, раніше було оприлюднене інформацію про те, що 24 січня була зафіксована оплата Дмитром Булатовим скачування музики з сервісу ITunes. У той же час сам Булатов стверджує, що з 22 по 30 січня він перебував у руках викрадачів, які його жорстоко катували.

 Джерело: УНН

Leave a Comment