fbpx
Право

Вадим Карасьов не виключає, що зникнення Булатова було спланованою акцією

Зникнення Д. Булатова могло бути сплановано організаторами протестів – експерт.

   Небажання активіста Автомайдану Дмитра Булатова співпрацювати зі слідством і поява нових фактів, які ставлять під сумнів факт його викрадення, породжують в цій ситуації більше питань, ніж відповідей, вважає керівник Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, повідомляє УНН.

 За словами експерта, факт оплати Д.Булатовим 24 січня можливості скачування музики з сервісу ITunes є лише однією з багатьох нестиковок, які змушують сумніватися в тому, чи дійсно активіст був викрадений.

 "Я думаю, що має бути проведене детальне розслідування правоохоронцями, криміналістами. Воно повинно розставити всі крапки над "і" та дати об’єктивну відповідь: чи справді Булатова викрали і катували, як він стверджує, чи це була спланована акція самих активістів", – сказав Карасьов.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Він додав, що небажання Д.Булатова співпрацювати зі слідством породжує різного роду домисли і спекуляції, тому самі активісти протестного руху повинні бути зацікавлені в об’єктивному і детальному розслідуванні факту зникнення Дмитра у період з 22 по 30 січня.

 Тому, як вважає експерт, саме організатори протестних акцій найбільше зацікавлені у встановленні істини у цій справі, яка породила безліч спекуляцій. "Ця історія каламутна і неприємна. Якщо його дійсно викрали і катували – це жах. Але якщо це якась спецоперація, а викрадення та катування були просто інсценовані – це теж не менший жах, тому що це свідчить про те, що організатори протестів намагаються спекулювати на громадському не сприйнятті насильства. Це може привести до дискредитації самого протесту", – сказав політолог.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 На думку Карасьова, детальне розслідування зникнення активіста Автомайдану має дати однозначну відповідь на питання, чи був він дійсно викрадений. "Результати розслідування повинні бути однозначними, щоб ні у кого не виникло сумнівів", – сказав політолог.

 Нагадаємо, раніше було оприлюднене інформацію про те, що 24 січня була зафіксована оплата Дмитром Булатовим скачування музики з сервісу ITunes. У той же час сам Булатов стверджує, що з 22 по 30 січня він перебував у руках викрадачів, які його жорстоко катували.

 Джерело: УНН

Читайте також: