fbpx
Спорт

Олімпіада – 2014. Перше «золото» в Сочі виграв американський сноубордист Сейдж Котсенбург

Сноубордист зі Сполучених Штатів Америки Сейдж Котсенбург завоював на зимових Іграх у Сочі першу золоту медаль. Зокрема, американський спортсмен виграв «золото» в слоупстайлу. Сейдж Котсенбург показав результат в 93,50 балів в кращій з 2 -х спроб під час фіналу, передає ИТАР -ТАСС.

Відзначимо, що срібні медалі в слоупстайлу виграв норвезький сноубордист Стааль Сандбех, який у фіналі набрав 91,75 бала. Бронзові медалі поповнили скарбничку збірної Канади – на третьому місці опинився Марк Макморріс ( 88,75 бала).

Слоупстайл є дисципліною в сноуборді. Під час змагань сноубордисти проходять спеціальну трасу. При проходженні траси спортсмени виконують серію акробатичних стрибків на перилах, трамплінах та інших фігурах. Додамо, що фігури для слоупстайлу розташовані послідовно протягом всієї траси. Примітно, що слоупстайл був вперше представлений на зимових Іграх.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Сейдж Котсенбург народився 27 липня 1993 в амерканському місті Парк-Сіті. Вперше Сейдж Котсенбург встав на сноуборд ще в 5 років. Цей спортсмен добре відомий тим, що ще в 2011 році першим у світі зробив трюк «каб дабл корк» на 1440 градусів (4 обороти в повітрі). Крім того, в 2012 році американський сноубордист виграв «срібло» на Всесвітніх екстремальних іграх, які проходили в американському Аспені.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Нагадаємо, що в слоупстайлі брав участь і російський сноубордист Олексій Соболєв. Втім, росіянин не зумів потрапити у фінальну частину змагань з слоупстайлу. Під час першої спроби росіянин зумів набрати лише 20,00 балів, допустивши падіння. За підсумками 1-ї спроби росіянин зайняв 17-е місце. За другу спробу Олексій Соболєв отримав 57,50 бала. Незважаючи на це, росіянин не зміг пробитися у фінал, задовольнившись лише 12-м результатом.

Після цього Олексій Соболєв поскаржився на погані умови підготовки до Олімпіади.

Читайте також: