fbpx
Новини Євромайдана

В.Захарченко говорить, що на Майдані може бути весь інструментарій, необхідний для протистояння

Глава МВС заявляє, що на Майдані застосовуються найсучасніші технології масових заходів.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявляє, що деякі народні депутати, використовуючи свою депутатську недоторканність, допомогли радикалам завезти на Майдан Незалежності інструментарій, який використовується для протистояння з правоохоронцями.

"Коли політики кричали, що вони не з радикалами, насправді все було по-іншому. Згадайте, як Віталій Ярема (народний депутат фракції "Батьківщина" – ІФ) на вантажівці хотів проїхати на територію Майдану. Коли наш співробітник спробував перевірити документи на машину і вантаж, депутат його просто побив. А адже в тій машині можна було провезти будь-яку зброю", – сказав міністр в інтерв’ю, опублікованому в "Комсомольській правді в Україні"  у п’ятницю.

"Використовуючи своє становище, недоторканність, депутати допомагали радикалам завезти на місце подій все необхідне для серйозних протистоянь", – підкреслив він.

В. Захарченко також зазначив, що на Майдані застосовуються найсучасніші технології масових заходів. "У них є потужні засоби зв’язку, електронні карти, радіостанції на базі Інтернету. Протягом останнього року в країні проводилися так звані технокемпи. Підготовка інформаційного супроводу екстремістських дій велася тут на рівні міжнародних фахівців", – завив він.

Відповідаючи на питання про амністію стосовно учасників заворушень і чи повинна вона поширюватися і на силовиків, міністр повідомив, що всі повинні діяти в рамках закону. "Якщо закрити очі на правопорушення одних, ми підштовхуємо державу до правового нігілізму. Такі організації, які входять до "Правого сектору", заборонені у всіх демократичних країнах", – зазначив він.

Однак, за словами В.Захарченка, якщо "для вирішення політичної ситуації необхідно прийняти рішення про амністію тих, хто кидав "коктейлі Молотова" в міліціонерів, то логічно було б звільнити від відповідальності і тих правоохоронців, які застосовували гумові кийки".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: