fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Тетяну Чорновіл побили з хуліганських спонукань – Р. Андрєєв

Журналістку Чорновіл побили з хуліганських спонукань, заявляють в Генпрокуратурі.

 Журналістка та громадська діячка Тетяна Чорновіл була побита 24 грудня з хуліганських спонукань. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив заступник генерального прокурора України Роман Андрєєв.

 "Слідство закінчено. Були відпрацьовані ретельно всі версії, і підтвердження знайшла версія вчинення злочину з хуліганських спонукань", – сказав він, зауваживши, що на підтвердження цієї версії вказують свідчення свідків, потерпілої, підозрюваних, відеозапису та експертизи.

 Андрєєв нагадав, що серед інших версій також були вчинення злочину на замовлення, вчинення злочину у зв’язку з професійною діяльністю. За словами Андрєєва, в даний час в скоєнні злочину підозрюються Сергій Котенко, Роман Залюбовський, Андрій Зінченко, Олександр Храмцов, Андрій Насіковський, а також ще двоє невстановлених осіб. Крім того, Андрєєв відзначив, що Зінченко був оголошений в розшук і сьогодні надійшла інформація від правоохоронців з РФ, що він затриманий в Москві.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Нагадуємо, що Генпрокуратура повідомила, що в діях Андрія Насиковського та Олександра Храмцова може і не бути складу злочину.

 Зараз Генеральна прокуратура України розпочала процедуру його екстрадиції з Росії, підкреслив Андрєєв.

 Як повідомляв УНІАН, Чорновіл жорстоко побили в ніч на 25 грудня на Бориспільській трасі під Києвом. Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство», пізніше була додана ще одна стаття – про заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що передбачає більш суворе покарання. У МВС повідомили про затримання п’яти підозрюваних у побитті журналістки. Чорновіл виписали з лікарні 16 січня.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Джерело: УНІАН

Читайте також: