fbpx
Право

Чорновіл назвала версію ГПУ про своє побиття абсурдною

 Чорновіл вважає абсурдною версію ГПУ про напад на неї з хуліганських спонукань.

 Активістка і журналіст Тетяна Чорновіл вважає абсурдною версію Генпрокуратури про те, що напад на неї було скоєно з хуліганських спонукань. Про це вона написала в блозі на "Українській правді".

"ГПУ заявило, що замах на моє життя відбулося з тих причин, що я когось там "підрізала" і цим "спровокувала на хуліганські дії". Так я "підрізала" Януковича і буду "підрізати" далі. Насправді, це єдина причина замаху на мене", – заявила Чорновіл.

За словами активістки, Роман Залюбовський, який взяв провину на себе, відмовився від очної ставки з нею. Чорновіл вважає, що він підставна особа. "У приватній розмові з ним я зрозуміла, чому він відмовився – тому що не знає деталей того, що сталося на Бориспільській трасі. Тобто бив не він. Тобто він є підставною особою. Можливо, він якось був задіяний у "спецоперації", однак не на головних ролях", – написала вона.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За її словами, справжні "м’ясники", які завдали їй удари, – "цінні цій владі» і очевидно "працюють" далі в "ескадрони смерті". "А в СІЗО потрапив технічний персонал" спецоперації "за те, що не стер сліди злочину", – зазначила Чорновіл.

Як заявляє активістка, "ескадрони смерті" поставили криваву справу на конвеєр". "ГПУ їх обслуговує, тому що Пшонка обслуговує Януковича. Саме тому в моїй справі слідство не шукало ні замовника, ні організатора", – йдеться в блозі Чорновіл.

Вона зазначає, що ГПУ не здивував той факт, що "хулігани" за те, що я їх нібито підрізала (тобто їм нібито довелося пригальмувати через мене), таранили мій дешевий автомобіль (його вартість 5000 доларів) своїм дорогим Порше".

"Логічно це виглядає лише в тому випадку, якщо моя ліквідація була замовлена ​​і за неї було дорого заплачено", – пише Чорновіл.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 6 лютого, у Генпрокуратурі заявили, що слідство у справі про побиття Чорновіл завершено. За словами заступника генерального прокурора Романа Андрєєва, слідство встановило, що злочин скоєно з хуліганських спонукань. Зокрема, як заявив Андрєєв, слідством встановлено, що Чорновіл створила на дорозі аварійну ситуацію, що викликало таку реакцію обвинувачених.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За словами заступника генпрокурора, в даний час в скоєнні злочину підозрюються Сергій Котенко, Роман Залюбовський, Андрій Зінченко, Олександр Храмцов, Андрій Насіковський, а також ще двоє не встановлених осіб. Крім того, Андрєєв відзначив, що Зінченко був оголошений в розшук і сьогодні надійшла інформація від правоохоронців з РФ, що він затриманий в Москві. Зараз Генеральна прокуратура України розпочала процедуру його екстрадиції з Росії.

 Довідка УНІАН. Чорновіл жорстоко побили в ніч на 25 грудня на Бориспільській трасі під Києвом. Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею « хуліганство», пізніше була додана ще одна стаття – про заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, яка передбачає більш суворе покарання.

Джерело: УНІАН

Читайте також: