fbpx
Політика

Опозиція дозволила прийняти бюджет Києва і згорнула пікет

Опозиція припинила пікет засідання Київради, внесла свої пропозиції до проекту міськбюджету.

Опозиція дозволила прийняти бюджет Києва і згорнула пікет Печерської райдержадміністрації, де проходить засідання Київради.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна", до журналістів вийшли глава Київської міськдержадміністрації Володимир Макеєнко і народний депутат від "Свободи" Ігор Мірошниченко та оголосили цю домовленість.

"Ми сьогодні приймаємо бюджет, як домовилися з опозицією, про соціальний та економічний розвиток Києва. Я вдячний за розуміння", – сказав В. Макеєнко.

Він визнав, що існує питання легітимності Київради, а також необхідність здійснювати капітальні вкладення для розвитку Києва.

В. Макеєнко також повідомив, що опозиція внесла свої пропозиції до бюджету і "ми їх врахуємо".

"Перший крок зроблено", – сказав він, додавши, що другий крок – це питання повернення райрад.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

"У Києві зараз нестабільна політична ситуація, але так не може бути вічно. Політики пропонують повернути районні ради. Чому ні? Якщо це заспокоїть ситуацію, якщо це відповідає здоровому глузду і логіці, якщо райради беруть на себе частину відповідальності, тоді потрібно передавати владу їм", – сказав В. Макеєнко.

І. Мірошніченко повідомив, що опозиція контролюватиме виконання обіцянки про повернення райрад.

"Якщо вони цього не зроблять, то будемо робити те, що зробили недавно на Троєщині – створювати Народну Раду і відновлювати народне самоврядування на місцях", – сказав "свободівець".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", посилену охорону Печерської РДА знято, співробітники міліції в спецоборудовании і з щитами залишили будівлю, в коридорах продовжують залишатися кілька десятків правоохоронців.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Як повідомлялося, депутати Київради прийняли до розгляду бюджет і програму соціально-економічного розвитку столиці на 2014 рік.

Народні депутати від опозиції не висловили свою позицію і покинули сесійну залу Київради.

У кулуарах народний депутат (фракція "Свобода") Андрій Іллєнко зазначив, що депутати від опозиції дають можливість Київраді прийняти бюджет столиці, оскільки розуміють необхідність виплати зарплати бюджетникам і витрат на капітальні вкладення.

Раніше він також запросив керівництво Києва повернутися в будівлю КМДА. "Там немає екстремізму, приходьте. Там немає екстремізму – там проходять культурні заходи, проходять вечори, грає музика", – запевнив він.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: