fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан. Жертвами репресій стало 1739 осіб, – Громадська рада

За неповні три місяці мирного мітингу в Києві кількість жертв репресій досягла позначки в 1739 осіб. Про це стало відомо від Володимира В’ятровича, активіста Громадського сектора Євромайдану, передає «Радіо Свобода».

 У понеділок, 3 лютого, біля барикад в районі Європейської площі зібралося кілька сотень активістів. Прямо біля барикад активісти провели флеш-моб під назвою «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!».

 Відзначимо, що в руках активісти тримали транспаранти, на яких були вказані цифри з кількістю зниклих безвісти, загиблих і постраждалих учасників Майдану.

 Під час акції активісти присіли і схопилися за голови. На думку організаторів флеш-мобу, такий жест символізує те, що деякі люди, які знаходяться поруч, незабаром можуть несподівано зникнути. Таке стане можливим у тому випадку, якщо нинішні репресії продовжаться. Активісти вважають, що дана проблема стосується всіх жителів України.

«За неповні три місяці мирного протесту жертвами репресій стало 1739 людей, причому 4 з них загинули, а 35 як і раніше вважаються безслідно зниклими», – сказав Володимир В’ятрович.

 Як стверджують активісти, порушення прав людини в Україні є «небаченими за останні 20 років». Саме тому, пояснили активісти, головною метою акції було звернути увагу на цю проблему не лише українців, а й представників європейської спільноти. За словами мітингувальників, «встановлення диктатури в Україні є загрозою для світового демократичного порядку».

 Цю акцію активісти присвятили візиту в Київ Нілса Муйжніекса, комісара Ради Європи з прав людини.

 Раніше повідомлялося, що після початку протестних акцій в Україні постраждало 136 журналістів. Такі дані наводить Інститут масової інформації ( ІМІ).

Читайте також: