fbpx
Новини Євромайдана

«Майдан»: У Києві на місці пам’ятника Леніну встановили золотий унітаз

У центральній частині Києва 3 лютого пройшла жартівлива акція. У ході цієї акції активісти встановили пам’ятник «Межигірському золотому унітазу». За задумом авторів акції, цей пам’ятник є символом нинішнього марнотратства, корупції та диктатури в Україні. Про це повідомили в комісії з питань молоді та студентів ВО «Майдан», передає РБК-Україна.

 Як стало відомо, унітаз золотистого кольору в понеділок встановили на Бессарабській площі. «Межигірський золотий унітаз» знаходиться на постаменті, де раніше стояв В.І. Ленін. Унітаз встановили на монумент за допомогою драбини.

 Під час акції молодіжні активісти оприлюднили своє звернення до членів парламентської фракції «Партії регіонів» і позафракційних народних депутатів України.

«Знайдіть у собі мужність і силу вийти з-під контролю власника золотого унітаза! Вже завтра кожен з вас має хорошу можливість змінити хід української революції і зупинити ескалацію конфлікту», – сказано в заяві активістів.

 Крім того, молодь закликала нардепів «стати на бік українського народу». Зокрема, активісти запропонували депутатам проголосувати за «Акт відновлення конституційного ладу України зразка 2004 року». Завдяки цьому, на думку активістів, депутати увійдуть до історії України як люди, що дали початок відновленню спокою і миру в країні.

 Нагадаємо, що у вівторок, 4 лютий 2014, Верховна Рада України збирається провести чергову сесію. Представники опозиції прогнозують, що 4 лютого у Верховній Раді відбудеться переформатування парламентської більшості. Також в опозиції впевнені, що вже завтра Рада вирішить повернути країну до Конституції зразка 2004 року.

 На початку грудня 2013 року активісти ВО «Свобода» знесли в Києві пам’ятник Леніну, який з 1946 року стояв на бульварі Шевченка в Києві.

Читайте також: