fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Стало відомо ім’я стрілка, який захопив заручників у московській школі

Стало відомо ім’я молодого чоловіка, який захопив заручників у московській школі № 263 – ним виявився старшокласник цієї ж школи Сергій Гордєєв, до речі, навчався на відмінно. Затримати стрілка, який вбив двох людей, допоміг його батько.
 
У прес-центрі МВС Росії повідомили, що всього загинуло двоє – вчитель географії цієї школи і поліцейський. Ще один співробітник правоохоронних органів поранений і зараз перебуває в лікарні у важкому стані. З учнів цієї школи ніхто не постраждав.
 
З’ясувалося, що підліток був озброєний двома гвинтівками – малокаліберна гвинтівка і мисливський карабін калібру 7,62, що належали його батькові і були зареєстровані на законних підставах. Там же зазначили, що старшокласник був тверезий. Імовірно, на такий крок він пішов внаслідок нервового зриву через конфлікт у школі.
 
Водночас міністр освіти Дмитро Ліванов, який також побував на місці інциденту, стверджує, що у Гордєєва, який відкрив стрілянину в школі, не було конфлікту з учнями та вчителями. «Те, що сталося в школі номер 263, вимагає аналізу. Ми будемо аналізувати причини трагедії. Наш обов’язок – зробити так , щоб безпека була абсолютною», – заявив він.
 
Затриманий уже допитаний поліцейськими і переданий органам слідства. За фактом події порушено кримінальну справу за статтями: «захоплення заручників, вбивство, посягання на життя співробітників правоохоронних органів». За словами юристів, неповнолітньому вбивці може загрожувати до десяти років в’язниці.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 

Стало відомо ім’я стрілка, який захопив заручників у московській школі (відео): 

Читайте також: