fbpx
Новини Євромайдана

У Мінагропромі пошкоджені сервери та програмне забезпечення

У Мінагропромі скаржаться, що євромайданівці залишили безлад та пошкоджені сервери.

   У Міністерстві аграрної політики та продовольства пошкоджені сервери та програмне забезпечення, призначене для виплати заробітних плат та стипендій. Це з’ясувалося після того, як приміщення відомства на Хрещатику полишили мітингувальники. Крім того, в адмінбудівлі розтрощені меблі, вікна та розкидане сміття, повідомили УНН у прес-службі Міністерства.

 Як зазначається у повідомлені, виплати заробітних плат працівникам Міністерства аграрної політики та продовольства, аграрних ВНЗ опинилися під загрозою. За словами заступника очільника Міністерства Олександра Сеня, сталося це через пошкодження євромайданівцями спеціальних серверів та програмного забезпечення.

 "Є серйозні питання щодо роботи комп’ютерної системи, яка забезпечувала перерахування коштів і зв’язок із Державним казначейством. А ще одна система дає можливість реально працювати державним програмам.

 Питання відновлення цих систем ми вважаємо першочерговими, тому що якщо це не буде зроблено сьогодні-завтра, то можуть виникнути серйозні питання забезпечення осіб, роботу яких фінансує Міністерство. Це і вищі навчальні заклади, в тому числі стипендії студентів, і оплата праці робітників, які працюють у відомствах, що входять до структури Міністерства", − зазначив Олександр Сень.

 Окрім того, за його словами, мітингувальники залишили по собі розбиті вікна, зламані меблі, багато сміття та бруду. "Наразі у приміщенні Міністерства наводять лад: ремонтують зламані речі та прибирають за євромайданівцями. Загалом збитки від захоплення Міністерства мітингувальниками оцінюють майже в мільйон гривень. Проте остаточну відповідь дасть комісія, яка працює наразі у відомстві. І вже з наступного тижня працівники відомства сподіваються налагодити стабільну роботу", – йдеться у повідомлені прес-служби Міністерства.

 Нагадаємо, в ніч з 16-го на 17-те січня активісти громадської організації "Спільна справа" захопили будівлю Міністерства аграрної політики та продовольства, що знаходиться за адресою: вул.Хрещатик, 24. У середу, 29 січня, мітингувальники полишили приміщення адмінбудівлі.

 Джерело: УНН

Читайте також: