fbpx
Політика

А. Яценюк заявив, що Україні необхідна “не просто словесна підтримка, а реальна допомога”

 А. Яценюк: Україні терміново потрібен "план Маршалла".

   Україні нагально потрібен “план Маршалла”. Про це сказав лідер фракції “Батьківщина” у Верховній Раді Арсеній Яценюк у Мюнхені, передає УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

 Лідер фракції “Батьківщина” у Верховній Раді Арсеній Яценюк, який перебуває сьогодні в Мюнхені у Німеччині для участі у Мюнхенській конференції з питань безпеки, заявив, що хоче обговорити із західними партнерами ідею про те, що “Україні нагально потрібен „план Маршалла“, але не надзвичайний стан, для стабілізації політичної й економічної ситуації у державі”.

 Як сказав він журналістам у кулуарах конференції, Україна нині переживає “час великих викликів, дуже драматичний час” і потребує “не просто словесної підтримки, а реальної допомоги”.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 Також у традиційній щорічній міжнародній Мюнхенській конференції з питань безпеки, яка відкрилася сьогодні у столиці федеральної землі Баварії в Німеччині, бере участь і лідер партії УДАР Віталій Кличко. Він, а також міністр закордонних справ Леонід Кожара, мають виступити завтра на робочому столі з питань регіональної стабільності в Середній і Східній Європі.

 Криза в Україні є однією з кількох головних тем цьогорічної конференції. Як очікують, у кулуарах конференції з лідерами опозиції з України має зустрітися державний секретар США Джон Керрі.

 Раніше сьогодні, перебуваючи у столиці Німеччини Берліні, він заявляв, що опозиція в Україні має повну підтримку президента США Барака Обами і що пропозиції президента України Віктора Януковича опозиції ще не досягли рівня, який відповідав би ситуації.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 “Планом Маршалла”, за іменем тодішнього державного секретаря США Джорджа Маршалла, називають започатковану після закінчення Другої світової війни програму економічної допомоги США країнам Європи з метою відновити ці країни після війни, а також не допустити їхнього відступу від демократичного шляху розвитку; майбутні “соціалістичні” країни Східної Європи, де на той час перебували при владі прорадянські комуністи, відхилили цей план.

 Джерело: УНН

Читайте також: