fbpx
Політика

О.Лукаш прокоментувала прийнятий закон про амністію

Амністія не торкнеться винних у тяжких правопорушення – О.Лукаш.

В.о. міністра юстиції Олена Лукаш озвучила гарантії застосування амністії до протестуючих і зазначила, що амністія не торкнеться винних у тяжких правопорушеннях, передає кореспондент УНН із зустрічі українських міністрів з послами Європи, Канади та КНР в Міністерстві закордонних справ.

"Безумовно, ніколи не будуть звільнені від відповідальності ті громадяни, які підозрюватимуться у вбивстві, тортурах, викраденнях людей, перешкоджанні журналістській діяльності та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті", – сказала в.о. глави Мін’юсту.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Нагадаємо, після скасування "законів 16 січня" позавчора у засіданні Ради була оголошена перерва, і воно повинно було продовжитися з прийняття закону про амністію затриманих активістів. Переговори між владою і опозицією щодо положень закону про амністію тривали вчора цілий день і врешті-решт Рада прийняла за основу і в цілому законопроект Ю. Мірошниченка про амністію. Так, за нормами нового закону мітингувальники повинні звільнити всі раніше захоплені адмінбудівлі і звільнити проїжджу частину міст.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Як відомо, в Києві та інших містах України проходять акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, які були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада 2013 року.

Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада 2013 бійці спецзагону міліції "Беркут" жорстоко розігнали мирну акцію протесту на Майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест, який призвів до суспільно-політичної кризи.

Джерело: УНН

Читайте також: