fbpx
Політика

Французький телеканал оприлюднив інтерв’ю Каддафі про зв’язки з Саркозі

Французький телеканал France 3 TV в ніч на четвер оприлюднив одне з останніх інтерв’ю з колишнім лівійським лідером Муамаром Каддафі, в якому той підтверджує фінансування лівійською владою виборчої кампанії Саркозі на президентських виборах 2007 року.

 Інтерв’ю з Каддафі відбулося 16 березня 2011 року і було дано через кілька днів після того, як Франція офіційно визнала лівійську опозицію, яка намагалася повалити лідера Джамахірії. Судячи з аудіозапису інтерв’ю, Каддафі стверджує, що Саркозі звернувся до нього за допомогою, коли був ще міністром внутрішніх справ. При цьому покійний полковник не уточнив суму, яка в кінцевому підсумку була передана французькому політику.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 «Саркозі – розумово відсталий… Тільки завдяки мені він став президентом… Ми надали йому кошти, які допомогли йому виграти», – процитував канал France 24 заяву Каддафі.

 Як відомо, в грудні 2007 року, через кілька місяців після перемоги на президентських виборах, президент Саркозі радо приймав Каддафі в Єлисейському палаці, проте, до 2011 року колишнє потепління між Лівією і Францією зійшло нанівець, і Париж підтримав опозиціонерів, які виступали проти Каддафі.

Читайте також: