fbpx
Політика

Бригинець зареєстрував законопроект, що передбачає збільшення допомоги на похорон пенсіонера

 Народний депутат України від партії «Батьківщина» Олександр Бригинець зареєстрував у Верховній Раді законопроект про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Як він зазначив, йдеться про зміну розміру допомоги на поховання пенсіонера.

 Олександр Бригинець повідомив, що згідно з чинним законодавством, розмір допомоги, яку виплачують на поховання пенсіонера, дорівнює двомісячній пенсії, яку отримував пенсіонер до смерті. За його словами, враховуючи те, що пенсія у кожного пенсіонера різна, то обсяг допомоги, отже, також відрізняється.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Він звернув увагу на те, що в той час, коли незначна кількість пенсіонерів отримує пенсію понад 10 тисяч гривень, в більшості випадків обсяги пенсії і відповідно допомоги на поховання не дозволяють гідно зустріти смерть.

 «Дана норма суперечить Конституції України, відповідно до якої більшість пенсіонерів в Україні отримує пенсію в розмірі до 1200 гривень. Тоді як допомога на поховання становить менше 2400 гривень. Проте витрати на поховання становлять від 7-10 тисяч гривень залежно від регіону. Чинна норма не покриває навіть половини витрат на поховання», – пояснив Олександр Бригинець.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Як він повідомив, для нього ця тема стала актуальною у зв’язку з подіями на Майдані, де він протягом двох місяців приймав громадян.

 За словами політика, пропонований ним законопроект дозволить підвищити розмір допомоги на поховання пенсіонера до рівня вартості поховання людини, незалежно від того, яку пенсію вона отримувала за життя.

Читайте також: