fbpx
Новини Євромайдана

Андрій Парубій про закон про амністію: Ми не можемо міняти людей на приміщення

Пізно ввечері 29 листопада Верховна Рада України підтримала законопроект № 4021-3 «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань». За цей проект закону проголосували 232 народних обранців. Головними питаннями після прийняття зазначеного вище закону є наступні: чи буде цей закон виконуватися, і якщо так, то яким буде механізм його виконання?

 Сьогодні ЗМІ наводять слова коменданта Майдану Андрія Парубія, сказані ним на брифінгу в штабі національного опору. За словами політика, «наша позиція незмінна. Ми не можемо міняти людей на приміщення. Влада повинна людей, які сидять у в’язницях, відпустити в односторонньому порядку». При цьому Андрій Парубій додав, що «Майдан як стояв – Майдан так і буде стояти».

 Нагадаємо, що спікер українського парламенту Володимир Рибак поставив свій підпис під законом № 4021-3 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань". А за дорученням генерального прокурора України Віктора Пшонки створена спеціальна група з контролю за виконанням зазначеного закону. При цьому в Генпрокуратурі підкреслили, що «невиконання хоча б частини положень закону або зміна визначеної ним послідовності може нівелювати досягнуті результати».

 Також ми повідомляли, що уповноважений українського парламенту з прав людини Валерія Лутковська задоволена ухваленням закону про амністію учасників Євромайдану. За словами Лутковської, прийнятий українським парламентом закон може стати політичним компромісом.

 За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: