fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан. «Беркут» напав на прихильників Януковича, переплутавши їх з активістами Майдану

Бійці спецпідрозділу «Беркут» побили групу жителів Севастополя, які їхали до Києва, щоб взяти участь у мітингу на підтримку провладної «Партії регіонів». «Беркутівці» побили севастопольців, прийнявши прихильників «Партії регіонів» за активістів Євромайдану. Про це стало відомо від Дмитра Білоцерківця, лідера молодіжного крила «УДАРу», передає «Лівий берег».

Дмитро Білоцерківець заявив, що причиною даного інциденту стали «Не кримські номери автобуса». Йдеться про автобус, на якому з Севастополя до Києва і прямувала група прихильників «Партії регіонів».

«Коли вони стали під’їжджати до Києва їх зупинили даішники, навколо яких стояли бійці «Беркута». Вже за мить після зупинки автобуса, бійці «Беркута» вриваються в цей автобус і починають без розбору масово всіх бити», – повідомив Білоцерківець.

У відповідь на це, зазначив представник «УДАРу», весь автобус почав кричати «Беркуту», що «вони свої». Очевидці розповіли, що на це їм відповів «Беркут». Від бійців спецпідрозділу пішла наступна фраза: «Потім розберемося, свої чи не свої».

У підсумку очевидець, який і процитував бійців «Беркута», під час «зачистки» автобуса втратив кілька зубів.

«Автобус після цього, за вказівкою згори, все-таки продовжив свій рух до Києва, майже всі були в крові», – підкреслив Білоцерківець.

Незважаючи на це, зазначив представник «УДАРу», ніякої компенсації для постраждалих організатори поїздки не виділили. Зокрема, організатори мітингу обмежилися лише гонораром в 300 гривень за добу.

«Їх кинула та людина, яка покликала їхати, забрала їхні гроші», – пояснив Білоцерківець.

Дмитро Білоцерківець зазначив, що серед постраждалих опинилися і його знайомі з Севастополя, у яких немає постійного місця роботи.

Читайте також: