fbpx
Право

МВС України закликає незаконні воєнізовані формування припинити протиправну діяльність

 За створення незаконних воєнізованих формувань передбачена кримінальна відповідальність – МВС.

   У ЗМІ з’явилися повідомлення про створення на Євромайдані формування під назвою "національна гвардія", а мітингувальники, які до неї вступили, нібито вже склали присягу не Українському народові, а "українській нації". Як повідомили УНН у УЗГ МВС України, створення воєнізованих або збройних формувань та участь у їх діяльності передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років, а керівництво ними – позбавлення волі на строк до десяти років.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 До складу цього незаконного формування увійшли представники "самооборони Майдану", козаки та "Правий сектор". У повідомленнях ЗМІ висвітлюються факти організації, озброєння та тренування цих осіб з метою чинення опору представникам влади.

 МВС України закликає організаторів та учасників незаконних воєнізованих формувань припинити протиправну діяльність, оскільки згідно зі ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України за створення воєнізованих або збройних формувань та участь у їх діяльності передбачені санкції у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Керівництво такими формуваннями тягне за собою позбавлення волі на строк до десяти років.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Джерело: УНН

Читайте також: