fbpx
Економіка

Київським ліцеїстам розповіли основи податкових знань

Голосіївські податківці вкотре поспілкувались з учнями ліцею податкової та рекламної справи № 21.

 Формування податкової культури у молодого покоління – один із пріоритетних напрямів діяльності Міндоходів, який допомагає молоді зрозуміти усю важливість своєчасної і повної сплати податків для зміцнення економіки держави та добробуту її громадян.

 Учні 9-а класу не вперше чують про податки, але зізнаються, що живе спілкування із представниками Міндоходів набагато цікавіше та інформативніше, ніж вивчення параграфів підручника.

 Відповідальну роль вчителя приміряв на себе заступник начальника ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Ростислав Бурсов. Крім запланованої лекції про історію податків, їх види та сплату, керівник навів яскраві приклади сучасності. Хлопці із захопленням слухали сенсаційні історії про обвинувачення нападника футбольного клубу «Барселона» Ліонеля Мессі в ухиленні від оподаткування, а дівчата – про модельєрів Доменіко Дольче та Стефано Габбана.

 Під час неформального спілкування діти закидали Ростислава Вікторовича запитаннями, які у більшості випадків мали практичний зміст: «Яка сума податків сплачується з зарплати у 3000 гривень?», «Як податківці дізнаються про виплату зарплати «в конверті»?», «Якщо я піду влітку працювати, я повинен сплачувати податки?».

 Спілкуванням захопились настільки, що не почули дзвоника на перерву, але оскільки багато питань обговорити не встигли, то домовились, що проведення таких лекцій зроблять традицією.

  За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: