fbpx
Політика

Герман: Відхід Азарова у відставку – відповідальний крок зрілого політика

Народний депутат України від фракції «Партії регіонів» Ганна Герман прокоментувала відхід прем’єр-міністра Миколи Азарова у відставку. Зокрема, Герман назвала таке рішення Миколи Азарова «відповідальним кроком». Нагадаємо, що у вівторок, 28 січня 2014 року, глава уряду України подав у відставку. Таке рішення Азаров прийняв заради мирного розв’язання нинішньої політичної конфлікту в Україні, передає РИА Новости.

 «Я вважаю, що це відповідальний крок зрілого політика, який зміг опустити нижче власні амбіції, а державні інтереси, інтереси взаєморозуміння суспільства і влади – поставити вище власної посади. Я думаю, що так чинять зрілі політики», – заявила Герман.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 На думку «регіоналки», прем’єр-міністр зробив дуже багато для української держави. Втім, міркує депутат, Микола Азаров ще зможе «послужити майбутнім урядам, суспільству і президенту України». На думку Ганни Герман, вакантну посаду прем’єр -міністра займе «професійна людина». У цієї людини, прогнозує Герман, буде «широкий європейський світогляд». Також ця людина повинна розуміти, які зараз виклики стоять перед Україною і яким чином їх можна вирішити.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Варто відзначити, що Ганна Герман відмовилася назвати які-небудь конкретні прізвища кандидатів на пост прем’єра. Після цього у депутата поцікавилися, чи може очолити Кабінет міністрів представник української опозиції.

 «Ми пропонували цю посаду опозиції, ми хотіли, щоб це був коаліційний уряд», – нагадала народний депутат від «Партії регіонів».

 Вона вважає, що це був би правильний хід, якби опозиція погодилася на таку пропозицію. Однак, опозиціонери не хочуть або не можуть взяти на себе відповідальність, додала вона.

Читайте також: