fbpx
Право

Даішники можуть отримати право усувати від водіння суддів і дипломатів

Російські інспектори дорожнього руху можуть отримати право усувати від водіння автомобіля суддів і дипломатів, які порушують правила дорожнього руху. Згідно з новою версією наказу Міністерства внутрішніх справ, у разі, якщо чиновники будуть перебувати за кермом у п’яному вигляді, співробітник ДІБДР отримає право заблокувати машину порушника, зняти з неї номери і евакуювати.

 Крім того, якщо подібне відбудеться з іноземним дипломатом, правоохоронець буде зобов’язаний зв’язатися з установою, де той працює, і передати його колегам. Відповідне попередження буде направлено і в російський МЗС.

 Варто відзначити, що сказане вище стосується лише випадків, коли інспектор дорожньої служби особисто на місці зловить дипломата на правопорушенні. Якщо ж воно було зафіксовано тільки відеокамерою, то в конкретне посольство просто прийде повідомлення про сплату штрафу.

 Тим часом, як відзначають російські дипломати, наприклад, у Сполучених Штатах взагалі не звертають уваги на дипномери і за будь-яке порушення правил дорожнього руху платити доводиться "на повну і за все".

Читайте також: