fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Кабмін у секреті готує документи для введення НС – ЗМІ

Кабінет міністрів України в режимі суворої секретності займається підготовкою документів про введення надзвичайного стану. Про це повідомляє «Дзеркало тижня», посилаючись на свої джерела в українському уряді.

Джерело в Кабміні повідомило, що саме буде мати на увазі надзвичайний стан. За його словами, режим НС в Україні буде мати на увазі « введення обмежень пересування по деяких вулицях в Києві». Джерело в уряді не уточнило, на який конкретно території буде діяти надзвичайний режим.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції України Олена Лукаш не виключила того, що в Україні буде введено надзвичайний стан. Відзначимо, що нещодавно активісти київського Майдану захопили будівлю міністерства юстиції.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Додамо, що 27 січня 2014 року прем’єр -міністр України Микола Азаров «за закритими дверима» провів засідання Кабінету міністрів. Під час засідання глава уряду України заслухав звіт від представників МВС про нинішню ситуацію в країні. Після закритого засідання прес- секретар Миколи Азарова сказав, що в Кабміні не обговорювали введення надзвичайного стану.

Згідно із законодавством, надзвичайний стан в Україні запроваджується за указом президента. Крім того, президентський указ підлягає затвердженню у Верховній Раді. Затвердження цього указу проходить протягом 2-х днів після офіційного звернення президента.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

До введення надзвичайного стану глава держави звертається через ЗМІ або іншим чином до осіб, організацій, установ, які є учасниками або ініціаторами протизаконних дій. Йдеться про дії, які можуть служити приводом для введення в країні надзвичайного стану. Зокрема, президент вимагає припинити протиправні дії протягом встановленого терміну, а також попереджає про варіант з введенням надзвичайного стану.

Читайте також: