fbpx
Політика

Яценюк не відкидає пропозицію очолити Кабмін

Опозиція готова взяти на себе відповідальність і очолити уряд, але тільки за однієї умови – президент України повинен виконати всі умови опозиційних сил. Про це заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, коментуючи журналістам пропозицію Віктора Януковича очолити Кабінет міністрів. При цьому Арсеній Яценюк додав, що опозиція не відмовляється від цієї пропозиції, але й не приймає її. Рішення буде прийнято на рівні трьох опозиційних сил. І воно буде спільним.

 Водночас опозиція, м’яко кажучи, не в захваті від пропозиції очолити уряд. Політики чудово усвідомлюють, що Україна знаходиться на межі банкрутства.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 «Вони пограбували країну за останні 3,5 роки до того, що казна держави порожня, країна ними доведена до повного і тотального хаосу. і саме тому вони хочуть уникнути відповідальності й очікують від нас відповіді, чи приймемо ми відповідальність, чи ні», – зазначив Арсеній Яценюк і додав, що це рішення опозиція повинна ще серйозно обміркувати.

 «Якщо ми скажемо, що ми відмовляємося від відповідальності, вони нас звинуватять у тому, що вони пропонували, щоб ми отримали владу і вели країну до Європи, але ми відмовилися. Якщо ми приймаємо цю пропозицію, то вони і люди також звинуватять нас у тому, що відбувається зрада і таким чином люди не добилися того, що хотіли», – пояснив опозиціонер.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Але яким би не було рішення, воно має узгоджуватися на рівні трьох опозиційних фракцій і отримати схвалення людей.

Читайте також: