fbpx
Новини Євромайдана

Мітингувальники почали штурм Запорізької ОДА

У Запоріжжі активісти почали штурм обласної держадміністрації.

 Сьогодні о 14:00 активісти запорізького Майдану почали штурм Запорізької обласної державної адміністрації. Про це повідомляє місцевий сайт «061». На площі біля ОДА присутні близько 10 тис. осіб. Активісти кидають в міліціонерів камені, а силовики відповідають світлошумовими і газовими гранатами.

 Запорізькі активісти почали атаку після того, як голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко вийшов до мітингувальників і заявив, що він не має наміру знімати з себе повноваження губернатора і виходити з Партії регіонів.

 О 14:15 штурм будівлі призупинився і почалися перемовини між активістами та силовиками. За даними ЗМІ, біля обладміністрації також стоять «тітушки», які, однак, поки не беруть участі у штурмі. У першому ряду між активістами та міліцією стоять футбольні фанати «ультрас», які кричать образливі гасла «тітушкам».

 О 14:45 розпочався повторний штурм обладміністрації. «Тітушки» з другого поверху почали кидати в людей каміння, протестуючі відповіли градом каменів. Крім того, «тітушки» зсередини розбили вікна і почали барикадувати перший поверх.

 За попередніми даними активістів, від гранат, які використовували силовики у відповідь на активні дії протестуючих, постраждало три людини, в основному травмовані ноги.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: