fbpx
Політика

Янукович і опозиція домовилися про формування нового складу ЦВК пропорційно

Під час останньої зустрічі президента України Віктора Януковича та лідерів опозиційних фракцій, яка відбулася в суботу, 25 січня, сторони домовилися про формування нового складу Центральної виборчої комісії на пропорційній основі у відповідності з тими пропорціями розміру парламентських фракцій, які на даний момент є у Верховній Раді. Про це йдеться в спільній заяві першого заступника голови адміністрації президента Андрія Портнова і міністра юстиції Олени Лукаш.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 «Наступним питанням була пропозиція наших опонентів щодо компромісу формування нового складу Центральної виборчої комісії. Сторони досягли згоди щодо формування ЦВК на пропорційній основі у відповідності з тими пропорціями розміру парламентських фракцій, які сьогодні є в парламенті», – йдеться в заяві.

 Відзначимо, на зустрічі Віктор Янукович також запропонував Арсенію Яценюку пост прем’єр-міністра України, а Віталію Кличку – посаду віце-прем’єра з гуманітарних питань. Також сторони досягли угоди про звільнення київських вулиць протестуючими і правоохоронцями. Крім того, президент погодився змінити Конституцію і подумати над переходом до парламентсько-президентської республіки і викликав Володимира Кличка на публічні дебати.

Читайте також: