fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Лутковська засудила силовиків за знущання над голим активістом

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська висловила своє обурення у зв’язку із знущанням силовиків над голим активістом на вулиці Грушевського. Як заявила Лутковська, цей вчинок не може бути виправданий.
 
 За її словами, вона негайно звернулася до глави МВС з вимогою провести службове розслідування і притягнути до відповідальності винних. Звертаючись до керівництва відомства, Лутковська також підкреслила, що не можна допустити повторення подібного в майбутньому.
 
 Слід зауважити, що ввечері 23 січня Валерія Лутковська також провела зустріч з керівниками силовиків на вулиці Грушевського.
 
 «Під час зустрічі я підкреслила недопущення порушень прав людини, в черговий раз роз’яснила неприпустимість неналежного поводження; обов’язки правоохоронних органів щодо осіб, які затримані і перебувають під повним контролем правоохоронних органів», – сказала вона.
 
 Також, за словами омбудсмена, вона сказала силовикам, що безкарність таких вчинків призводить до ще більших порушень і поглиблює недовіру до бійців «Беркута» і внутрішніх військ.
 
 Як стверджує Валерія Лутковська, керівництво силовиків засудило цей вчинок і запевнило, що донесе сказане нею до підопічних.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

 

Знущання силовиків над голим активістом (відео):

Читайте також: