fbpx
Політика

Українська влада перетворилася на «жахливих мутантів» – німецькі ЗМІ

Німецьке видання газета Südwest Presse порівняло нинішні події в Україні і «помаранчеву революцію» 2004 року. На думку німецьких журналістів, революція 2004 року в Україні зараз здається «вуличною вечіркою», передає «Дзеркало тижня».

 Як відзначає видання Südwest Presse з Ульма, зараз Україною «керують мутанти».

 «Жахливий момент. Проти нього "помаранчева революція" в Україні зразка 2004 року здається вуличною вечіркою. Втім, як і тоді, зараз мова йде про свободу та громадянські права, проте пострадянська влада з тих пір перетворилася в жахливих мутантів», – підкреслили у виданні.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 У Südwest Presse вважають, що Віктор Янукович «лицемірно прикидається», коли стверджує, що готовий почати переговори з представниками опозиції. Крім того, «президентська свита» цинічно називає смертельні постріли в мітингувальників «зачисткою вулиць». Також влада дозволяють застосовувати водомети при мінусовій температурі, щоб розігнати і охолодити активістів. Втім, як стверджує видання, найгірше в Києві, швидше за все, ще попереду.

Свою думку щодо ситуації в Україні висловило також видання Berliner Zeitung. Журналісти з Berliner Zeitung застерігають, що радикалізація протестної акції може привести до втрати легітимності, що стане «фатальною зміною».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 «Це гірке визнання не зміниться, якщо навіть з’ясується, що готові до насильства демонстранти – це проплачені провокатори», – зазначає видання.

 Бременське видання Weser – Kurier вважає, що відповідальність за зіткнення в столиці України покладається не тільки на нинішнього президента Віктора Януковича, а й на лідерів опозиції.

 «Здається, ніколи не з’ясують, хто все-таки відповідальний за смерть демонстрантів у Києві. Однак, напевно, основна частина відповідальності за ескалацію ситуації покладається на Віктора Януковича», – міркують у виданні.

Читайте також: