fbpx
Політика

У РФ радять не плутати українських екстремістів з прихильниками ЄС

 Омбудсмен МЗС РФ закликав не плутати екстремістів з прихильниками ЄС в Україні.

  Омбудсмен МЗС РФ Костянтин Долгов закликав не плутати екстремістів в Україну з прихильниками зближення з Євросоюзом, передає УНН з посиланням на російські ЗМІ.

 "Якщо ви протестуєте законним шляхом, це одне. Але якщо ви починаєте кидати пляшки із запальною сумішшю в поліцію, підпалювати машини, підривати урядові та інші будівлі, бити людей на вулиці, то кожен уряд повинен вживати певних заходів для відновлення порядку", – сказав Долгов журналістам у Брюсселі.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 За його словами, приклади наведення порядку силами безпеки є і в самому Євросоюзі, зокрема, в Іспанії, Франції та Німеччини. "Нікому не дозволено стріляти на вулицях, влаштовувати вибухи на вулицях. Це інша форма протесту. Не можна жити в демократичній країні, яка сподівається на європейський шлях розвитку або членство, і палити чиїсь машини на вулиці, одне або інше. Або ви сподіваєтеся на європейський шлях, або ви йдете до в’язниці або отримуєте штраф за ваші дії", – зазначив дипломат.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Джерело: УНН

Читайте також: