Суддя, який слухає справу ЄЕСУ несподівано захворів – С. Власенко

С. Власенко в Fb: суддя, який завтра в Харкові повинен був слухати справу Ю. Тимошенко, захворів.

   Захисник Сергій Власенко на своїй сторінці у Facebook написав, що суддя Костянтин Садовський, який завтра у Харкові слухає справу ЄЕСУ, захворів, передає УНН.

 “Тільки що мій колега Олександр Плахотнюк, який наразі перебуває в Харкові, отримав телефонний дзвінок від керівника Качанівської колонії І.Колпащикова, який повідомив, що ніби-то колонія отримала повідомлення від Київського суду м.Харкова про те, що суддя Костянтин Садовський, який слухає справу ЄЕСУ в Харкові неочікувано захворів”, — написав він.

 Нагадаємо, прес-служба ДПтС України у зв’язку із запитами ЗМІ, повідомляє про те, що завжди готова забезпечити доставку засуджено Ю. Тимошенко для участі у судовому засіданні. "Готовність пенітенціарної служби і неодноразові спроби все ж таки вивести засуджену Ю. Тимошенко до суду вже протягом майже двох років спостерігає вся країна. Кожного разу керівництвом колонії вживаються вичерпні заходи щодо підготовки етапування.

Related Post

 Зокрема, керівник Качанівської колонії неодноразово особисто буквально вмовляв засуджену не порушувати закон і виконати вимогу суду – тобто, прибути на засідання. Засуджена жодного разу до цього часу не надала згоди на етапування, більше того неодноразово погрожувала колонії позовами до Європейського суду, у разі якщо її хоча б спробують етапувати. Керівництво ж установи, у свою чергу, неодноразово наголошувало на недопущенні застосування ані тиску, ані примусу до заслуженої Ю. Тимошенко. Відповідно, якщо вона все ж таки має намір виїхати до суду, а її заяви у ЗМІ не є черговим популізмом, і вона нарешті прослідує до автомобілю конвою, пенітенціарна служба готова реалізувати доставку засудженої до суду", – йдеться у заяві ДПтСУ.

 "Тут не може бути ніяких питань взагалі. Ми з радістю це зробимо. І все фіксуватимемо на відеокамеру, як це вже неодноразово робили. Тоді вся країна бачила, як Ю. Тимошенко уникала етапування. Якщо зараз є згода, то ми із задоволенням зафіксуємо те, як засуджена прослідує до автозаку. Ми в цьому зацікавлені навіть більше аніж вона, знаючі її схильність до постійних провокацій", – прокоментував заяву засудженої начальник Качанівської колонії Ігор Колпащіков.

 Джерело: УНН

Leave a Comment