fbpx
Політика

Суддя, який слухає справу ЄЕСУ несподівано захворів – С. Власенко

 С. Власенко в Fb: суддя, який завтра в Харкові повинен був слухати справу Ю. Тимошенко, захворів.

   Захисник Сергій Власенко на своїй сторінці у Facebook написав, що суддя Костянтин Садовський, який завтра у Харкові слухає справу ЄЕСУ, захворів, передає УНН.

 “Тільки що мій колега Олександр Плахотнюк, який наразі перебуває в Харкові, отримав телефонний дзвінок від керівника Качанівської колонії І.Колпащикова, який повідомив, що ніби-то колонія отримала повідомлення від Київського суду м.Харкова про те, що суддя Костянтин Садовський, який слухає справу ЄЕСУ в Харкові неочікувано захворів”, — написав він.

 Нагадаємо, прес-служба ДПтС України у зв’язку із запитами ЗМІ, повідомляє про те, що завжди готова забезпечити доставку засуджено Ю. Тимошенко для участі у судовому засіданні. "Готовність пенітенціарної служби і неодноразові спроби все ж таки вивести засуджену Ю. Тимошенко до суду вже протягом майже двох років спостерігає вся країна. Кожного разу керівництвом колонії вживаються вичерпні заходи щодо підготовки етапування.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Зокрема, керівник Качанівської колонії неодноразово особисто буквально вмовляв засуджену не порушувати закон і виконати вимогу суду – тобто, прибути на засідання. Засуджена жодного разу до цього часу не надала згоди на етапування, більше того неодноразово погрожувала колонії позовами до Європейського суду, у разі якщо її хоча б спробують етапувати. Керівництво ж установи, у свою чергу, неодноразово наголошувало на недопущенні застосування ані тиску, ані примусу до заслуженої Ю. Тимошенко. Відповідно, якщо вона все ж таки має намір виїхати до суду, а її заяви у ЗМІ не є черговим популізмом, і вона нарешті прослідує до автомобілю конвою, пенітенціарна служба готова реалізувати доставку засудженої до суду", – йдеться у заяві ДПтСУ.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 "Тут не може бути ніяких питань взагалі. Ми з радістю це зробимо. І все фіксуватимемо на відеокамеру, як це вже неодноразово робили. Тоді вся країна бачила, як Ю. Тимошенко уникала етапування. Якщо зараз є згода, то ми із задоволенням зафіксуємо те, як засуджена прослідує до автозаку. Ми в цьому зацікавлені навіть більше аніж вона, знаючі її схильність до постійних провокацій", – прокоментував заяву засудженої начальник Качанівської колонії Ігор Колпащіков.

 Джерело: УНН

Читайте також: