fbpx
Новини Євромайдана

Сергій Чернов закликає українську опозицію сісти за стіл переговорів з владою і забрати протестуючих з вулиць

Голова Харківської облради закликав опозицію забрати протестуючих з вулиць Києва.

Глава Харківської облради Сергій Чернов закликає українську опозицію сісти за стіл переговорів з владою і відвести протестуючих з вулиць.

"Я звертаюся із закликом відкинути всі політичні амбіції та особисті корисливі мотиви і, керуючись здоровим глуздом і турботою про майбутнє мільйонів людей, що живуть в Україні, прийняти пропозицію президента України: сісти за стіл переговорів і, припинивши підштовхувати людей до насильства, забрати їх з вулиць", – йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті Харківської облради.

С. Чернов висловлює стурбованість силовим протистоянням в Києві і засуджує "провокаційні дії", які ведуть до ескалації насильства. "Силове протистояння, що розгорнулося 19 січня на вулицях Києва, викликає крайню стурбованість. Я засуджую будь-які провокаційні дії, які вже привели до ескалації насильства і загрожують подальшим наростанням насильства, не потрібного ні країні, ні суспільству", – йдеться в заяві.

На його думку, прийнятним виходом зі сформованої ситуації може бути тільки парламентська вирішення конфлікту і переговори.

Голова Харківської облради вважає, що опозиційні політики несуть більшу відповідальність, ніж учасники зіткнень. "Опозиційні політики, що роздувають полум’я громадського обурення і вже втрачають контроль над подіями, закликаючи до насильницького повалення конституційного ладу, повинні усвідомлювати, що несуть ще більшу відповідальність, ніж ті, хто, відгукнувшись на їхні заклики, переступив допустиму межу і порушив закон", – переконаний С.Чернов.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: