fbpx
Новини Євромайдана

З сьогоднішнього дня Віталій Кличко – лідер опору – Д. Булатов

Автомайдан визнав лідером опору Кличка – Булатов.

Автомайдан визначив єдиним лідером опору лідера партії "УДАР " Віталія Кличка і готовий його підтримувати, заявляє один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов.

"У найважчий і небезпечний час для народу України тільки один лідер був з людьми на першій лінії фронту! Це Віталій Кличко! Справжні дії в необхідний момент коштують набагато більше, ніж розмови, плани і стратегії. Автомайдан визначився з єдиним лідером опору і готовий підтримувати його в боротьбі з беззаконням, яке пронизало всі гілки влади, у боротьбі за встановлення правової Держави з людськими цінностями. Відсьогодні для нас Віталій Кличко – лідер опору", – написав Д. Булатов на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

 Як повідомлялося, 19 січня в ході народного віче активісти Автомайдану зі сцени закликали лідерів опозиції визначитися, хто стане єдиним лідером для Автомайдану і Євромайдану в цілому, і "хто візьме на себе відповідальність".

 "Автомайдану і Євромайдану потрібен лідер опору, який сьогодні і зараз поведе нас до перемоги. Нам потрібно ім’я. Ми просимо вас назвати ім’я…", – заявив один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов.

 Він зазначив, що раніше автомайданівці закликали лідерів опозиції назвати єдиного кандидата в президенти. "Зараз це вже не актуально, оскільки зрозуміло, що чесних виборів не буде", – сказав Д. Булатов.

 Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що тих, хто закликатиме опозицію визначити лідера опору учасників протесту, будуть вважати провокатором. Він заявив, що єдиним лідером є народ.

 Як повідомлялося, вдень у неділю на вул. Грушевського Віталій Кличко намагався зупинити радикально налаштованих мітингуючих, що атакували міліцейський кордон, проте його засвистали і облили з вогнегасника.

 В. Кличко також відправився до президента Віктора Януковича, який, за словами лідера УДАРУ, повідомив, що готовий до переговорів з опозицією.

 Увечері в ефірі "Громадського ТБ" В.Кличко заявив: "Я взяв на себе відповідальність і пішов на барикади на Грушевського. І зроблю все, що від мене залежить, щоб в цих зіткненнях було якомога менше потерпілих…. Я робив усе, щоб такій ситуації не відбулося. Але на сьогодні настільки напружена ситуація в суспільстві, що люди не витримують". В. Кличко наголосив, що дуже хвилюється за можливі наслідки подій, що відбуваються. "Ми використовуємо будь-яку можливість, щоб не допустити кровопролиття. Я звернувся до керівників міліції та "Беркута" і закликав їх не застосовувати зброю", – заявили лідер "УДАРу".

 За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: