fbpx
Новини Євромайдана

Всю ніч на вул. Грушевського тривали сутички між мітингувальниками та правоохоронцями

Ніч у центрі столиці пройшла під звуки вибуху гранат і зіткнень з правоохоронцями.

   Сьогодні вночі поблизу стадіону "Динамо" на вул. Грушевського продовжувались сутички між мітингувальниками та правоохоронцями, передає УНН.

 Сутички між сторонами не припинялись. Мітингувальники спалили у центрі Києва 6 транспортних засобів. Серед пошкодженої техніки – 4 службових автобуси внутрішніх військ МВС України та 2 вантажних автомобілі.

 Міліція застосувала водомети для того, аби загасити полум’я на палаючих транспортних засобах. Стало відомо, що під час заворушення на вул. Грушевського в Києві постраждало 25 працівників внутрішніх військ, більше 70 правоохоронців, ще близько 50 працівників органів внутрішніх справ госпіталізовані. Активісти вночі закидали кордон правоохоронців “коктейлями Молотова” та фаєрами. Зі сторони, де стояли правоохоронці летіли димові шашки. Один з фаєрів потрапив до господарського приміщення біля входу до стадіонами, яке знаходилось одразу біля колон, ймовірно приміщення каси.

 Пізніше МВС повідомило, що за фактом подій, які відбуваються на вул. Грушевського в Києві, розпочате кримінальне провадження за статтею 294 КК України – масові заворушення. Активних учасників нападів на правоохоронців затримують та доставляють до органів внутрішніх справ. Тоді було затримано вже близько десятка осіб. Особи двох активних учасників заворушень встановлені. Один з них член ВО “Свобода”, а другий раніше був засуджений за вбивство.

 Посеред ночі правоохоронці з водометів загасили автобуси, які були підпалені під час заворушень на вул. Грушевського в Києві. Також їм на допомогу під’їхали кілька пожежних машин. Активісти продовжили знаходитися на вул. Грушевського зі сторони Європейської площі. Вони й надалі закидували працівників МВС димовими шашками.

 Пізніше активісти знайшли новий спосіб закидати кордон правоохоронців. Вони поділились на загони. Кожен загін формував військову фігуру "черепаха", де активісти під захистом саморобних щитів наближаються до останків згорівших автобусів правоохоронців. Після цього один з активістів у хвості фігури кидає горючу суміш через автобуси. У свою чергу, зі сторони, де знаходяться правоохоронці, летіли шумові гранати та димові шашки. Міліціонери та пожежники продовжуували поливати залишки згорівших автобусів зі брандспойтів. Через мінусову температуру бруківка покрилась льодом.

 Частина активістів залишила майданчик перед стадіоном та повернулась на Майдан Незалежності укріплювати барикади. Близько 4 ранку з даху будинку на вул. Музейний переулок 2, який знаходиться одразу поблизу кордону правоохоронців та мітингувальників, невідомі кидали фаєри.Фаєри летіли у бік правоохоронців, які наразі перебувають позаду згорілих автобусів. Один з фаєрів не долетів до землі, а одразу потрапив на підвіконня одного з поверхів будинку. Через хвилину на даху стався невеликий вибух і частина даху засвітилася полум’ям, однак за декілька хвилин полум’я стихло.

 До того ж протестувальники виклали на вул. Грушевського купи бруківки, які вони зможуть використовувати під час відступу. Активісти розібрали майже весь тротуар з бруківки від стадіону ім. Лобановського до Національного художнього музею. Крім того, вони розібрали частину бруківки на тротуарі під самим стадіоном під час початку заворушень.

 Активісти встановили на вулиці баки з вогнем, а на схилах Маріїнського парку розвели багаття прямо на землі. Наразі мітингувальники і досі знаходяться на вул.Грушевського. Вони побудували там барикади.

 Нагадаємо, 19 січня між мітингувальниками та працівниками МВС на вулиці Грушевського у столиці відбулись масові сутички. Причиною цього стала відмова правоохоронців пропустити мітингувальників до будівлі Верховної Ради. Працівники МВС кидали у мітингувальників гранати, а мітингувальники у відповідь також закидують правоохоронців різними предметами, серед яких каміння, файєри, запальні суміші. Всього 19 січня на вул. Грушевського було близько 20 тисяч мітингувальників.

 Джерело: УНН

Читайте також: