fbpx
Інтернет

Вірус “КАРТОХА”, що викрав дані мільйонів карт, написаний підлітком з Росії

Фахівці з компанії IntelCrawler, що займається забезпеченням комп’ютерної безпеки, дійшли висновку, що автором вірусу, за допомогою якого були викрадені дані 110 млн банківських карт в США, ймовірно міг стати 17 – річний підліток з Санкт-Петербурга.

 За даними компанії, автором вірусу, який вважається "добре відомим фахівцем" на чорному ринку, продано більше 60 версій шкідливого коду кіберзлочинцям з різних країн, зокрема, зі Східної Європи. При цьому підкреслюється, що сам підліток не причетний до кібератаки.

 Згідно з інформацією, представленою співробітником компанії IntelCrawler, шкідливий код, який використовували при атаці на торговельну мережу Target, спочатку назвався KAPTOХА, а потім став відомий як BlackPOS. Він був створений в 2013 році, і перші повідомлення про його використання з’являлися навесні минулого року. Повідомлялося, що KAPTOХА фігурує на ринку хакерів з червня.

 Раніше англомовні ЗМІ повідомили, що вірус, через який в США були викрадені дані зі 110 млн кредитних карт, був "написаний частково російською".

 Як пояснили фахівці, слова російської мови в мовах програмування, як правило, не використовуються, тому російською, швидше за все, були написані коментарі, вставлені в код програми.

Читайте також: