fbpx
Політика

У Сенаті США пройшли слухання щодо ситуації в Україні. Основні тези

У Сенаті США пройшло обговорення ситуації в Україні. Основні тези.

  У Сенаті США пройшли слухання щодо ситуації в Україні. Обговорення закінчилось без прийняття будь-яких документів, зокрема, резолюцій чи звернень, передає УНН.

 Заступник держсекретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд закликала владу України довести свою прихільність до співпраці з ЄС конкретними діями. При цьому вона наголосила на тому, аби Європа лишала відкритими двері для України.

 "Країни, які живуть у правовому полі є більш стабільними, а значить кращими партнерами для США",- пояснила В.Нуланд зацікавленність США в Україні. Вона також згадала інциденти із побиттям журналістки Тетяни Чорновол та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

 До того ж В. Нуланд наголосила, що США закликають українську владу негайно відновити переговори із МВФ, назвавши методи МВФ корисною дієтою для здоров’я України.

 "МВФ пропонує перевірений довготривалий план дієти для покращення здоров’я України. Як і будь-який суворий режим для покращення здоров’я він вимагатиме зусиль та готовності чимось жертвувати, але переваги будуть великими. Коли українські лідери будуть готові працювати у цьому напрямі, то США та ЄС будуть готові допомогти Україні у цьому процесі",- пояснила В. Нуланд.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 У свою чергу американський політолог Збігнєв Бжезінський висловив пропозицію до парламентів країн ЄС прийняти резолюції з висловленням підтримки суверенітету та розвитку демократії в Україні. "Це треба зробити, аби народ України відчув, що він не наодинці. Герої Майдану (Євромайдану – Ред.), вони повинні усвідомлювати що ми їх чітко підтримуємо", – зазначив політолог.

 За його словами, Сполучені Штати мають підтримати виникнення в Україні видимих Комітетів єдності та незалежності, які політично та ефективно визначать лідерів руху, не дивлячись на те, як сприйме це президент України Віктор Янукович зважаючи на його довгострокові плани.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 З. Бжезінський розповів, що не всі українські олігархи підтримують ідею того, щоб Україна була частиною імперських амбіцій Росії. До того ж політолог порівняв ситуацію в Україні з подіями у Польщі. "Давайте вчитись з досвіду Польщі. Все почалось з руху, який схожий на Майдан (Євромайдан – Ред.). "Солідарність" (профспілковий рух у Польщі – Ред.) мала лідера, може не розумнішого, але дієвого", – пояснив З. Бжезінський.

 За його словами, українцям потрібен лідер – фігура для них та світу, уособлення демократичних прагнень. "Україні потрібна національна альтернатива. Я знаю багато лідерів в Україні. Вони мають пожертвувати амбіціями і виділити одного", – підкреслив політолог.

 На останок сенатор Роберт Менендес підкреслив, що скликав ці слухання оскільки вважає питання України ключовим для майбутнього регіону, після чого закрив слухання.

 Джерело: УНН

Читайте також: