fbpx
Право

SIM-карти в Україні можна буде купити за паспортом

У четвер, 16 січня, Верховна Рада підтримала проект закону № 3879 «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів про додаткові заходи захисту безпеки громадян». За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів. Згідно з документом купувати SIM-карти у мобільних операторів в Україні можна буде лише з паспортом і підписавши відповідний договір.

У законопроекті йдеться, що надання телекомунікаційних послуг з використанням ідентифікаційних телекомунікаційних карток здійснюється на підставі укладеного між оператором телекомунікацій та споживачем телекомунікаційних послуг договору в порядку, передбаченому законодавством.

Також законопроектом дозволяється Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації без рішення суду обмежувати доступ абонентів до сайтів, через які поширюється інформація, що суперечить закону або через які здійснюється діяльність інформагентств без державної реєстрації.

Крім того, Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за втручання в роботу державних електронних інформаційних ресурсів.

Читайте також: