fbpx
Новини Євромайдана

Зорян Шкіряк повідомив про підготовлюваний штурм Майдану

  Член Ради ВО «Майдан» Зорян Шкіряк написав у себе в Facebook, що сьогодні вночі, 15 січня, судячи з усього, буде зроблена спроба зачистки Майдану. У зв’язку з цим, він закликав усіх небайдужих громадян приходити до центру столиці, підкресливши, що необхідна максимальна присутність в найближчі дні і ночі.

«Можна сказати без перебільшення, що вирішується доля нашого Майдану», – підкреслив Зорян Шкіряк.

При цьому він зазначив, що сценарій зачистки, швидше за все, буде не таким, як минулого разу. За його словами, на цей раз влада може використовувати план, про який говорилося раніше, або ж в останній момент дати наказ на брутальний розгін.

«Їх задум такий. У певний час, на самому Майдані з’являться або "обурені кияни", або інші провокатори (їх підвезли дуже багато), які повинні будуть почати бійку з активістами Майдану», – написав Зорян Шкіряк.

Він підкреслив, що за сценарієм Банкової, бійка повинна бути масовою, щоб відтягнути загони самооборони від барикад, оскільки так спецназу буде простіше атакувати мітингувальників.

«За їх планом, як тільки в середині периметра почнеться неконтрольована бійка і набуде масового характеру, для "наведення громадського порядку" на Майдан кинуть "Беркут", водомети і т.д…. Максимальні сили МВС і важкої техніки вже стягнуті в центр міста», – розповів Зорян Шкіряк.

Водночас, він закликав не панікувати, запевнивши, що Майдан готовий до цього. За його словами, на Майдан прибули «свіжі сили» з регіонів і якщо діяти злагоджено, то провокація не пройде.

Читайте також: