fbpx
Політика

Перші кадрові рішення з’являться найближчим часом – В. Фесенко

Експерт очікує кадрових рішень відносно уряду на початку 2014 року.

 На початку 2014 року можна очікувати кадрових трансформацій в уряді та інших державних інституціях. Таку думку на прес-конференції висловив політолог Володимир Фесенко, передає кореспондент УНН.

 “Скоріше за все  цього року ми побачимо певні кадрові трансформації і у складі уряду, і, можливо, в інших державних інституціях”, – сказав В. Фесенко.

 Він також висловив думку про те, що перші кадрові рішення з’являться найближчим часом.

 “Адже традиційно в останні роки президент часто ухвалював кадрові рішення у другій половині січня на початку лютого. Я думаю, що і зараз ця традиція буде відновлена”, – додав він.

 Експерт також відзначив, що про можливість кадрових ротацій в уряді вже заявляли і питанням залишається лише те, наскільки вони будуть масштабними.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 В той же час на уточнююче запитання про те, чи можливо те, що запросять представників опозиції, В. Фесенко відповів: “Нікого з реальних представників опозиції не запросять до уряду. По-друге, навіть, якщо буде таке запрошення, жоден з реальних представників опозиції до уряду не піде”.

 Він зауважив, що робити прогнози щодо того, очільників яких міністерств можуть звільнити з посади, наразі складно. “Кого поміняють з міністрів – не ризикну сказати, тому що, скоріше за все, це буде суб’єктивне рішення більше пов’язане з кадровими інтригами, ніж з реальною оцінкою роботи міністрів”, – відзначив експерт.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 В. Фесенко також нагадав, що існує низка проблемних міністерств, очільники яких постійно знаходяться у групі ризику. Це, за його словами, МінЖКГ, МОЗ та декілька інших міністерств.

 “Я думаю, що зараз ніхто не гарантований, єдине – лише не певний час гарантований Азаров, але його гарантія це вимога опозиції про його звільнення. Саме вона буде гарантією, що його не звільнять, бо це буде поступкою опозиції. Однак я думаю, що великих перестановок Янукович робити не буде, тому що це ризиковано у передвиборчий рік… плюс він не схильний до величезних кадрових перестановок”, – відзначив експерт.

 Джерело: УНН

Читайте також: