fbpx
Політика

Ні міліціонери, ні співробітники спецпідрозділу “Беркут” не мають права одягати будь-які шапки-маски – Г. Москаль

Міліція та "Беркут" не мають права одягати маски – Г. Москаль.

  Нардеп від “Батьківщини”, генерал-лейтенант міліції Геннадій Москаль вимагає від Кабміну, Генпрокурора і МВС вжити негайних заходів щодо заборони працівниками міліції використовувати маски-шапки. Відповідне звернення нардеп подав до вказаних відомств, повідомляє УНН з посиланням на офіційний сайт Геннадія Москаля.

 “На сьогоднішній день є діючий наказ МВС, яким затверджено те, що шапки-маски використовуються спеціальними підрозділами міліції „Сокіл“, оскільки особи, які працюють у цьому підрозділі, зараховуються на службу відповідними наказами під грифом „таємно“ і при проведенні спецоперацій зобов’язані закривати обличчя, використовуючи шапки-маски”, — написав на веб-сторінці Геннадій Москаль.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Нардеп також акцентував на тому, що інших законів чи нормативно-правових актів щодо використання шапок-масок на сьогодні в Україні не існує. Геннадій Москаль підкреслив, що ні міліціонери, ні співробітники спецпідрозділу “Беркут” не мають права вдягати будь-які шапки-маски (літні чи зимові).

 Нагадаємо, минулої п’ятниці, 10 січня, активісти Автомайдану біля Києво-Святошинського суду, в якому розгладась справа так званих “васильківських терористів” закидали камінням правоохоронців та розбили скло в автозаку.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Тоді ж під час сутичок з з “Беркутом” постраждав екс-мінстр внутрішніх справ, Юрій Луценко.

 Як відомо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

 Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест.

 Джерело: УНН

Читайте також: