fbpx
Політика

Еквадор звинуватив у шпигунстві компанію Chevron

Влада Еквадору заявила, що має дані, що підтверджують шпигунство за електронною поштою керівництва країни з боку американської компанії Chevron.

 «Chevron зламав мою електронну пошту, пошту президента і прокурора», – заявив в інтерв’ю Gama TV секретар президента з юридичних питань Алексіс Мера, який додав, що дані свідчення були виявлені в ході розслідування щодо опозиційного депутата Клевера Хіменеса і його помічника.

 «На наш подив, серед їхніх документів була знайдена і ця інформація, і з цього приводу вони повинні будуть дати пояснення», – сказав Мера. У свою чергу, представник компанії Chevron заявив про неспроможність даних звинувачень. «Ще раз – заяви Еквадору рясніють риторикою, але їм не вистачає доказів», – сказав Джеймс Крейг від імені керівництва компанії.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Конфлікт Еквадору та Chevron виник у зв’язку з судовими розглядами навколо забруднення води в районі Амазонки в 1970-1980 роках компанією Texaco, яка в 2001 році перейшла у володіння Chevron. У кінці 2012 року позивачі з Еквадору звернулися в аргентинський суд з проханням сприяти забезпеченню рішення еквадорського суду, згідно з яким компанія повинна виплатити більше 19 мільярдів доларів штрафу за нанесення екологічного збитку, і суд прийняв рішення на їх користь.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 Корпорація Chevron здійснює свою діяльність більш ніж в 180 країнах.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: