fbpx
Політика

Для виходу з кризи Україна повинна рухатися в Європу – Ющенко

 Екс-президент України Віктор Ющенко вважає, що рішення відвернутися від Європи, стане кроком назад для України. При цьому він також впевнений і в тому, що працювати з чинним президентом Віктором Януковичем ще цілком можливо.

Коментуючи Євромайдан, Віктор Ющенко сказав, що люди, які постійно там перебувають, виступають за нову політичну орієнтацію, спрямовану на Європу. Екс-президент підкреслив, що це Майдан громадян, а не політичних партій.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Як нагадав Ющенко, свого часу навіть парламент прийняв текст, в якому йдеться про те, що інтеграція до Європи є політичною метою України.

«І дві третини народу це підтримують», – зазначив політик.

В цілому, як вважає Віктор Ющенко, зараз в України є два шляхи, за якими вона може піти. Перший – інтеграція в Європу, боротьба з корупцією, модернізація країни. А друга – повернення до проімперської політики.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Говорячи про кризу, з якою зіткнулася зараз Україна, Ющенко сказав, що для виходу з ситуації українська влада повинна звільнити затриманих маніфестантів, покарати силовиків, які перевищили свої повноваження і підписати угоду з Брюсселем.

Читайте також: