fbpx
Спорт

Американська ковзанярка Тодд за добу зібрала п’ять тисяч доларів для поїздки батьків у Сочі на Олімпіаду

Американська ковзанярка Шугар Тодд, що входить до складу олімпійської збірної США з ковзанярського спорту, повідомила, що днями їй буквально за одну добу вдалося через соцмережу зібрати п’ять тисяч доларів, щоб оплатити поїздку на сочинську Олімпіаду своїм батькам – Майку і Дайен Тодд. Тепер вона може стверджувати, що співвітчизники збирали її з родиною в Сочі усім світом.

Спортсменка, якій дуже хотілося, щоб на змаганнях у Росії її підтримувала сім’я, використовувала технологію так званого "краудфандінга", тобто "народного фінансування". Соціальна мережа GoFundMe, тобто "Підтримайте мене матеріально", з’явилася на світ в результаті розвитку Інтернету.

Цей ресурс дозволяє всім бажаючим розміщувати персональні прохання про фінансову підтримку, однак, не гарантує позитивного результату. Але історія, розказана 23-річною американською спортсменкою, торкнула її співвітчизників.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Тодд описала, як її батьки допомагали їй підніматися до вершин спортивної майстерності, незважаючи на те, що сама сім’я при цьому відчувала труднощі. У дев’ять років Шугар зі своєю матір’ю довелося переїхати з Небраски в Вісконсін, щоб серйозно займатися спортом, і її батькові, який працював пожежником, доводилося раз у десять днів проробляти шлях довжиною в тисячу миль, щоб відвідувати сім’ю, так як на новому місці роботи для нього не було.

За словами Шугар Тодд, вона вдячна своїм батькам, що вони стільки зробили для того, щоб вона отримала можливість брати участь в олімпійських іграх і її мрія збулася. Але вона дуже б хотіла, щоб її батьки змогли в Сочі підтримати її, однак, для її родини майже неможливо було зібрати п’ять тисяч доларів на авіаквитки, готель і візи.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Користувачі мережі жваво відгукнулися на прохання дівчини, і за добу потрібна сума була зібрана. Незважаючи на те, що пожертвування продовжували надходити, Тодд припинила збір. Подякувавши всім за підтримку, вона жартівливо попередила, що не збирається завершувати спортивну кар’єру і, можливо, через чотири роки, перед наступними зимовими іграми, знову звернеться за допомогою.

"Ми з батьками від усього серця дякуємо вам, і вони обіцяють на повну котушку насолоджуватися перебуванням в Сочі", – написала американка.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: