fbpx
Новини світу

Іван Охлобистін попросив Володимира Путіна повернути кримінальне покарання за мужолозтво

Режисер, актор і тимчасово заборонений у служінні священик Іван Охлобистін звернувся до президента Російської Федерації Володимира Путіна з відкритим листом, в якому попросив главу держави «сприяти якнайшвидшому поверненню до Кримінального кодексу Росії сто двадцять першої статті, яка карає за "мужолозтво"».

Лист Іван Охлобистін оприлюднив у своєму офіційному блозі. Він заявляє, що закон, який був прийнятий влітку минулого року, про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин недостатньо ефективний, «оскільки наявність офіційно зареєстрованих спільнот гомосексуалістів сама по собі є прямою рекламою гомосексуалізму».

«Затягувати з дозволом цього законодавчого протиріччя ніяк не можна, інакше це загрожує досить швидким і неминучим отриманням содомітами статусу "соціальної групи", а значить – конституційної можливістю розтлівати підлітків, адже своїх дітей у них бути не може і ця "соціальна група" буде змушена поповняться за рахунок наших дітей», – йдеться у відкритому листі до президента.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Відзначимо, в грудні минулого року Іван Охлобистін опинився в центрі скандалу у зв’язку з його різкими заявами на адресу гомосексуалістів. Зокрема, в ході свого виступу в Новосибірську актор сказав, що «живцем б їх у грубку запхав». Після цього ЛГБТ-спільнота Росії звернулося до американської корпорації Apple з проханням припинити будь-які стосунки з стільниковим рітейлером «Євросеть», креативним директором якого є Іван Охлобистін. Про реакцію компанії Apple на дану заяву не повідомлялося.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Нагадаємо, закон про кримінальне покарання за мужолозтво діяв в СРСР з 1934 року. У червні 1993 року статтю 121 виключили з КК РРФСР. З цього моменту мужолозтво перестало бути складом кримінального злочину, але збереглося як ознака складу за статтями 132-134 КК РФ про протизаконні дії сексуального характеру.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: