fbpx
Новини світу

Німецьких олімпійців закликають на час Олімпіади оголосити себе геями

Союз лесбіянок і геїв Німеччини звернувся до членів національної олімпійської збірної Німеччини зі зверненням, в якому закликає їх оголосити себе представниками сексуальних меншин на час зимової Олімпіади в Сочі.

 Документ під назвою «Сочі – заклик до свободи» підписали багато німецьких знаменитостей, у тому числі журналіст Гюнтер Вальраф, актриса і музикант Ніна Хаген, глава профспілки Ver.di Франк Бзірске, керівник федерального відомства по боротьбі з дискримінацією Христина Людерс, колишній президент Німецького футбольного союзу (DFB) Тео Цванцигер. «Олімпійська хартія забороняє політичні демонстрації в місцях проведення Олімпійських ігор. Але і в Сочі, і це само собою зрозуміло, для спортсменів і офіційних представників існує право на вираження власної думки», – йдеться в документі.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Незважаючи на те що згідно з Олімпійською хартією, в місцях проведення змагань та в олімпійському селі повинен дотримуватися принцип нейтралітету, який покликаний не перетворювати Ігри в сцену для вирішення політичних, релігійних чи етичних конфліктів, учасники заклику пропонують німецьким олімпійцям висловити свою солідарність з представниками російських сексменшин.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Гейський скандал навколо Олімпіади розпочався в серпні минулого року, коли британський актор і письменник Стівен Фрай, який є відкритим геєм, опублікував у своєму блозі звернення до влади Великобританії і Міжнародного олімпійського комітету, в якому закликав бойкотувати Олімпіаду в Росії через прийнятий в країні закон про заборону гей-пропаганди серед неповнолітніх.

 За матеріалами: vz.ru

Читайте також: