fbpx
Новини світу

У США продажі автомобілів досягли максимуму за 6 років

Продажі автомобілів в Сполучених Штатах Америки за результатами 2013 року зросли на вісім відсотків і стали найвищими з 2007 року. Про це 3 січня 2014 повідомляють ЗМІ.

У загальній складності в США за минулий рік було продано 15,6 мільйона машин, відзначають журналісти. З них 18 відсотків змогла продати корпорація General Motors, 16 відсотків – компанія Ford, 14 відсотків – Toyota і 11 відсотків – Chrysler.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Найбільшою популярністю у американців в 2013 році користувалися пікапи «Форд» F- серії (всього в США продали близько 760 тисяч автомобілів цих моделей) і Chevrolet Silverado (було продано 480 тисяч одиниць). Також минулого року американці купили 404 000 автомобілів Toyota Camry.

Хоча загалом минулий рік для виробників автомобілів видався успішним, збільшення продажів сильно сповільнилося в грудні. Всього в цьому місяці було продано 1,4 мільйона машин. Згідно з інформацією фахівців, з якими зв’язалися журналісти, на зниження попиту на автомобілі могла вплинути холодна погода в Сполучених Штатах.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Відзначимо, в 2007 році в США було продано 16,1 мільйона автомобілів, після чого продажі різко впали через кризу фінансового сектора.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: