fbpx
Новини світу

Пішов з життя кінорежисер Григорій Кохан

Сьогодні, 3 січня, пішов з життя відомий радянський і український кінорежисер, сценарист і народний артист України Григорій Кохан. У зв’язку з такою трагічною подією свої співчуття синові кінематографіста висловив прем’єр -міністр України Микола Азаров. Відзначимо, що син Григорія Кохана – Тимофій Кохан є першим заступником міністра культури країни.

 «Григорій Кохан вніс гідний внесок у розвиток української культури. Викликають повагу його досягнення в підготовці, а також у вихованні молодих кінематографістів нашої країни. Світла пам’ять про добрі справи Григорія Кохана буде назавжди в серцях нащадків. Я хочу висловити щирі співчуття Вам і Вашій родині», – говоритися в тексті співчуття українського прем’єра. Додамо, що повний текст розміщено на офіційному сайті уряду.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Серед найвідоміших картин Григорія Кохана можна виділити «Хліб і сіль» (1970), «Народжена революцією» (1974), «Циганка Аза» (1987), «Ярослав Мудрий» (1981), «Жива вода » (1971) та інші.

 У 1998 році Григорію Кохану було присвоєне звання народного артиста України.

 За матеріалами: newsru.com

Читайте також: