fbpx
Політика

Канада введе санкції проти керівництва України?

Представники канадської групи сприяння демократії в Україні звернулися до уряду Канади. Зокрема, активісти попросили владу ввести санкції проти уряду України. Про це стало відомо з відкритого листа, який представники групи направили на адресу міністра фінансів Канади, передає «Радіо Свобода».

«Ми просимо Канаду разом з іншими західними демократичними країнами застосувати Міжнародні стандарти з боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, направивши їх проти представників українського режиму, який підпадає під положення даних стандартів», – сказано у зверненні групи.

На думку активістів, зазначені заходи можна ввести на адресу більшості, якщо не всіх представників вищого ешелону в адміністрації президента, а також у законодавчій та судовій системах влади України.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Наприклад, прибуток бізнесу сина президента України Олександра Януковича в 2013 році склав 1000 %», – зазначили в канадській групі сприяння демократії в Україні.

Крім того, в письмовому зверненні сказано, що «нинішній стан демократії в Україні викликає серйозне занепокоєння та вимагає всілякої підтримки».

У групі впевнені, що нездатність суспільства відповісти на дії режиму Віктора Януковича лише заохочує його і російського президента Володимира Путіна. Саме тому в групі попросили уряд Канади вийти за «рамки слів».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Пане міністре, ми просимо вас вжити заходів: для цього є всі механізми», – резюмується в листі, направленому на адресу міністра фінансів Канади.

Раніше повідомлялося, що влада США прямо попередила уряд України про можливе покарання. Зокрема, Вашингтон може покарати Україну в тому випадку, якщо в Києві будуть нові спроби силового розгону Євромайдану.

За матеріалами: radiosvoboda.org

Читайте також: